Uspeh što da ne

, , nema komentara

Има нас разних. А зар морамо да се поубијамо?

Људи говоре својим делима

Људи говоре својим делима, па успостављање типологије људи с којима се срећеш и контактираш у животу испоставља се као корисно за преживљавање. То је позиција у којој највише мораш да верујеш себи и свом искуству, да не губиш самоувереност на свако „откуд знаш“, јер, нажалост или на сву срећу, искуствено знаш.

И опет можеш да се превариш.

(foto: foto: https://lh3.googleusercontent.com/TcIi5t8u_Fe_YqyqUgpEfUGSQbkkHRzgsnOsj_h6W-0ShrDWDdTDozt32N3Yx5lzDA=h900)

Људи су типови, али јединке у оквиру њих. Ако те ујео паук, не значи да ће те ујести сваки. Неког можеш да пустиш да ти шета по руци. Иако смо јели ружино слатко, не значи да је свака ружа за јело, иако мирише.

 

Бити успешан човек

Бити успешан човек је урођена тежња. Неки су једноставно одлучили да успеју. И други су одлучили да успеју. Неки су одлучили да једноставно успеју. Други су одлучили да се труде и поштују праве вредности.

Ту настаје прва линија поделе. Они који желе једноставно да успеју у сваком потезу спроводе своју намеру. Није од великог значаја то где, кад, како, с ким, преко кога, преко чега…

Ови други у том процесу често послуже као степеник, ограда, жртва. Отресу прашину са себе и достојанствено наставе даље. (Не пробај да се поново пењеш преко њих.)

Резултат је увек такав да ови на крају буду жабе-краљеви своје мочваре, а ови други жабе које постану принчеви као у оној причи.

 

 

Крађа идеја на путу успеха

Резултат сви знају. Чак и они који газе друге у својој страсти за успехом вагајући цену образа и однос моћи (зараде, задовољства). Одатле њихова паразитска црта и љубомора, а код оних других аутодеструктивни понос због мученичког жртвовања.

Све идеје које им се учине профитабилним (у одговарајућем смеру) први тип људи купи и презентује као свој пројекат. Није битно чија је идеја, успех је мој.

Тако су и на Теслиним изумима други профитирали, а ми и данас знамо ко је Тесла и зашто је Тесла, а не знамо за… Па, не знамо их.

С обзиром да су то способне јединке, идеје се успешно реализују и напредак је неизоставан. Зато је крађа идеја оправдана.

(foto: http://www.mashauri.com)

Ако сте пример неког ком су „украли“ идеју, никако не смете себично очајавати. Будите срећни и великодушни. Ако сте јуче смислили нешто добро, данас можете нешто још боље. То је разлог више да се покренете. И зато је крађа идеја такође оправдана.

Ко је у праву, добије

Ово је константа човечанства. Има нас разних и сви имамо право на живот. Такође смо опремљени оним што нам је за живот потребно.

Од коликог је значаја шта други мисле о теби? Да ли си од оних „ти ћеш мени“, „видећеш ти“, „знаш ли ти ко сам ја“, „свима ћу вам показати“, „ти си мислио са мном“ или од оних „зашто ми се ово дешава“, „где сам погрешио“, „не могу себи да дозволим“.

То је почетак. Овде се отвара прича о подтиповима, опет на основу личног искуства. Наравно, и ту можемо погађати и грешити, газити, заобилазити, падати, устајати.

Битно је да не губимо везу са собом, јер суштина среће је да интимно знамо ко смо и какви смо, и шта од себе таквог очекујемо. Туђе мишљење, трендови, идеологије, људи пролазе, а ми намеравамо да останемо.

(foto:http://angelasheaven.com)
 

Ostavite komentar

(*) Obavezno, vaš e-mail neće biti javno objavljen