U modi su- šeširi!

, , nema komentara

hat_hepburn_beautyNiti sam ja pratila modu, niti je ona pratila mene. U svemu tome ja sam videla stilove, ili ih nisam videla. A stilovi traju kroz vreme i uvek su aktuelni. Nekome se neki stil može dopadati, ili ne, ali on je i dalje stil. To su kategorije u kojima se kreće moj pogled na oblačenje, frizuru i sve ostale prateće elemente. Postoje adekvatni termnini za sve ovo o čemu pričam, mahom pozajmljeni iz engleskog. Ali, i ovako se razumemo. Mada se možada ne slažemo?
Sa nostalgijom se sećam sebe iz perioda kad sam nosila široke džempere, uske pantalone i duboke cipele, kariranu košulju, štepala farmerice, šišala se na kratko, slušala rok, nemajući uho za pop. Baš zbog toga ne mogu kupiti pocepane i izbledele pantalone, mada neki modeli tih farmerica nisu ružni, jer im se cepanje nije dogodilo od nošenja, jer nema dublju poentu od puke dopadljivosti, jer su zapravo skupe koliko su jeftine. Možeš ih dobiti kad god hoćeš, koliko hoćeš. A čega je mnogo, tome cena… Do pre nekoliko godina iza toga je stajao rad: ribaća četka, pa ribaš dok se teksas ne istanji.
Volim da sretnem žene svesne šta im lepo stoji, koje na sebe stavljaju samo takve stvari, koje su opet u skladu sa njihovim ukusom, a i dalje ne izgledaju kao vešalica za demode garderobu. Volim kad su sposobne da teraju svoj fazon i onda kad ga nema ni u jednom lajfstajl magazinu. Volim smele frizure koje ističu lepotu.000d6065c51b0b085cf553
Volim kad žene flertuju s muškim odevnim predmetima, ali ne i kad muškarci flertuju sa ženskim, izuzev ako to nije zarad neke komedije. Ne volim bižuteriju radi bižuterije, jer je proglašena za mast hev.
Volim dugu štiklu. Ali, mada noga izgleda duže, lepše i neverovatno efektnije, pogotovu u kombinaciji sa minimalnom mini suknjom, za mene su sve te lepe cipele na enormnu štiklu i platformu lepi grobovi za stopala.
Imam afinitet prema nitnama i tom rok odjeku na garderobi pop kulture, ali za današnje bodlje treba izdavati upotrebne dozvole. I krzno volim, podseća me na ljubavne priče otmenih junakinja iz ruske literature, ali ne razumem životinju obmotanu oko čizme (čizme – uslovno rečeno, jer to je više nekakva dopadljiva patofna, koja nema ulogu da glavu čuva).
I tako dalje.
Vreme je da obrnem priču.
Ako sam vas iznervirala kritikujući ovoliko, a istovremeno sebe ne izlažući kritici, znajte da nemam nikakvog znanja o modi i dizajnu.
Nemate ni vi, kažete, pa ne kritikujete, već od najmodernijeg uvek odaberete ono najbolje. Ako to uspevate, dragi moji, jasno mi je da vi niste od onih što svlače lutke u izlogu, već od onih koji imaju svoj stil.

 

Ostavite komentar

(*) Obavezno, vaš e-mail neće biti javno objavljen