Raskrstite sa stresom!

, , nema komentara

Stressed OutStres je nešto što sami sebi radimo, jer isto to, oko čega je logično nervirati se, može i bez nervoze, podjednako uspešno. Onda znači da ipak nije logično nervirati se. Stres je sve ono oko čega se nerviramo, a zbog čega nismo suštinski tužni. Stres je pritisak da u određenom vremenskom roku uskladimo sve obaveze i ljude, pri čemu preuzimamo odgovornost, a zapravo samo mali deo zavisi lično od nas.

Stres je kad si nesiguran u vožnji, pa ti doliju vatru oni što ruku odmaraju na sireni. Stres je sve što hoćemo onako kako smo zamislili, nezavisno od onog šta je najprirodnije i najjednostavnije.  Stres su pogrešna očekivanja, zaljubljenost u manifestacije života onog sa TV-a, i odsustvo ljubavi prema realnosti. Stres je zanemarivanje sebe i očekivanje da nam drugi posvete pažnju, nesposobnost da uspostavimo odnos između svojih želja i javnog mnjenja. Stres je sve ono neprirodno, sa čim se nismo saživeli.  Stres je upravo znak da ne umemo da živimo, da se s lakoćom nosimo s problemčićima i problemima koji čine veći deo života. Dakle, stres je ono što radimo sami sebi.

Tuga je u odnosu na stres lekovito osećanje. Ona je svest o samom sebi, o smislu života, o razlogu iz kog proističe. Ona u sebi samoj nosi svoj realni uzrok i time daje priliku za svoje rešavanje. Tuga oplemenjuje čoveka. Čini ga jačim i punim razumevanja za druge. Usporava reakcije i ostavlja više vremena za njihovo osmišljavanje. Budi maštu.

Stres čoveka ne čini iskusnijim. Ne uči ga kako da se nosi sa stresovima, već rađa sve veći i veći stres sa sve banalnijim povodom.crazylady_medium

Sasvim je logično biti besan kad se prema vama ponašaju baš onako kako i očekujete, a 1000 puta ste im rekli da sve to može suptilnije i ljubaznije. Logično je doći na ivicu suza kad na u žurbi s mukom uklopljenu majcu kane puder. Stvarno je katastrofa kad se na tepih skotrlja jaje iz frižidera dok pokušavamo da što pre spakujemo sve šerpice unutra. Naravno da treba biti besan na sebe kad priklještiš prst na kliznim vratima koja si cimnuo tako da su stigla do kraja pre nego što si sa istog pomerio ruku. Posebno treba biti ljut na sebe ako nije tvoje nešto što ti se čini da si mogao imati. Sve ovo zaista je logično.

Sledeći logičan korak je kupiti tablete protiv stresa sa prve reklame na koju naletite na TV-u dok se od stresa odmarate. Ili možda postoji logičnije rešenje, preuzeto iz nekog drugog, nepotrošačkog sistema.

 

Ostavite komentar

(*) Obavezno, vaš e-mail neće biti javno objavljen