Ono što je bitno

, , 1 komentar

canvas-retro-fabric-with-typewriter--heart-by-Kokka-166105-1Bitno je da imaš kraj sebe, ili makar u telefonskom imeniku, one za koje se podrazumeva da će se radovati tvom uspehu bezuslovno, bez senke ljubomore; koji te vole i kad grešiš; koji brinu o tebi i savetuju te ispravno, dobronamerno, bez ideje da ostvare lične interese.

A bitno je imati i one s kojima deliš mnoge teme i intresovanja, prelepo ćaskaš uz kafu, imaš prepisku na fejsbuku, razmenjuješ osmehe i pohvale, a znaš da tvoje dobro dolazi u obzir samo ako je i njima dobro, da će te i oni kljucnuti ako vide da ne umeš da ustaneš, srećni što si dokaz njihove superiornosti. S njima uvek možeš da provedeš prijatne trenutke, pod uslovom da skrivaš svoje zadovoljstvo i sreću.

Važno je da razumeš svoje mesto u svetu i tuđim srcima. Kao i mesto svemu u svom životu. Možda neki i pomisle da si smešan i naivan, jer se ne prilagođavaš brzinom svetlosti svim novim vetrovima, ali to više nije bitno, jer si počeo da snosiš odgovornost za svoje životne  izbore.

 

 

Jedan komenatar

  1. Marijana

    27/02/2013, 08:20 am

    Лепо је кад прелисташ именик и запазиш да већ имаш много тога битног. Дубравка, текст је одличан! Ко није умео да препозна праве пријатеље, после читања твоје дефиниције пријатељства ће умети.

    Odgovori

Ostavite komentar

(*) Obavezno, vaš e-mail neće biti javno objavljen