Nova godina 2018 – kad se kazaljke poklope

, , nema komentara

Nova godina 2018! Da li si ti u „dosta mi je posla“ raspoloženju, ili te ponela novogodišnja euforija? Planiraš li proslavu, ili 31. decembra planiraš odmor?

Praznično raspoloženje

 

Pred Novu godinu zavlada „dosta mi je posla“ stanje. Nekima osećaj umora i pospanosti. Nekima novogodišnja euforija i planiranje proslave. A neki planiraju da se 31. decembra odmore od silnih poslovnih novogodišnjih proslava. Prijatelji, gde ste?

 

Novogodišnja čestitka

 

U sledećoj godini želimo više uspeha nego u prethodnoj. To ćemo poželeti i drugima. Motivisani smo za druženje, za nove horizonte i lična sreća se podrazumeva.

 

Doček 2018: Srbija, Italija, Dubai

 

  • U Italiji: Masovna novogodišnja proslava na benzinskoj pumpi organizovana je preko fejsbuka.
  • Srbija: Veliki broj Srba 2018. godinu neće dočekati u Srbiji, već na nekoj egzotičnoj morskoj destinaciji.
  • Dubai: „Light Up 2018“ Downtown Dubai novogodišnji je spektakl koji pretenduje na Ginisovu knjigu rekorda i koji će moći da se prati onlajn na www.mydubainewyear.com

Dani života

 

Da li život deliti na dane, nedelje i mesece? Vreme praznika, vreme mirovanja, vreme napredovanja, vreme odmora, vreme učenja, vreme druženja, vreme zaljubljivanja, vreme zabavljanja, bezbrižna vremena, ozbiljna vremena… u životu (u okviru večnosti). Ne mora se završiti jedno, da bi započelo drugo.

Kalendar je izmislio čovek. Život ide, jer se tako živi. Kalendar je tu samo da nas podseti da planirane ciljeve ostvarujemo u realnom roku, i na za šta drugo.

poreklo fotografije:https://addapinch.com/happy-new-year-2016/

Januar- Janus

 

Januar svedoči o tome, o kontinuitetu i trajanju. Bog Janus jednim licem gleda u „novu“, a drugim u „staru“ godinu.

Vreme proslava i novogodišnjeg duha. Doba istih nas obnovljenih novim idejama na talasima godina u kojima živimo. Beležite li srećne dane u kalendaru, a one druge ne, kao da nisu vaši?

 

Kalendar 2018.

 

Kalendar, stari i novi, julijanski ili neki drugi, zapravo je opis događaja u prirodi. To je drevno sredstvo za računanje vremena, usavršeno za potrebe savremenog života, digitalizovano, hologramizovano, primenjeno.

Sportski klubovi za svoje fanove štampaju kalendare.

Često kalendari služe da bi se u njima razgledale lepe žene, lepa priroda, lepe reklame.

U kalendar se beleži prvi dan menstruacije.

Kalendar je tu za planiranje. Npr. moraš pogledati u kalendar da bi znao kad ćeš započeti vreme odmaranja.

 

Nemam vremena

 

Vreme je filozofski pojam, ali takođe i vrlo evidentna činjenica. Google ključnu reč vreme prepoznaje najpre u značenju vremenske promene, vremenska prognoza.

Vreme je sve što imamo i sve što nemamo. Iz oka večnosti, vreme ne postoji.

 

Osećaj za vreme

 

Činjenica je da vreme osećamo i imamo prema njemu različiti odnos. Neke osobe nemaju „pojam o vremenu“, a neke imaju precizan „biološki časovnik“. Smatram srećnicima one koji ustaju sa Suncem. Njihov osećaj za vreme usklađen je s ritmom prirode, prirodan je.

 

Kontrola vremena

Osećamo kako se vreme može ubrzati i usporiti. Na brzinu vremena u našem životu utiču naša osećanja, naša psihološka stanja i želje. Pred očiglednu nesreću ljudski um rastegne trenutak toliko da u njega stane ceo prethodni život. U danima lošeg raspoloženja i previše preuzetih obaveza, vreme teče vrtoglavo, beži nam, izmiče, nikad ga nemamo dovoljno.

Vreme se može kontrolisati umom. Mnogi umovi utvrdilu su da vreme ne postoji.

Razmišljati o vremenu u iščekivanju da se kazaljke poklope u 12?

 

Novogodišnje odluke

 

Preseći stare navike, doneti novogodišnje odluke, rezolucije, postaviti nove ciljeve. Uneti promene. Promeniti sebe.  Jednim potezom okrenuti novi list?

Možda nastaviti na početku zacrtanim putem, vratiti se sebi, posvetiti se i drugima, obrisati prašinu s pravih vrednosti i sve to poneti u novu kalendarsku godinu…

 

Ostavite komentar

(*) Obavezno, vaš e-mail neće biti javno objavljen