Uštedite mozak!

, , nema komentara

Od svih vidova štednje, danas se najracionalnije štedi mozak. Duše se ne štede, one su samo već poprilično istrošene. Uglavnom na lične interese, ličnu sreću i zadovoljstvo. Nekad su se takvi smatrali izopačenim, a danas se došlo do zaključka da su samo takvi srećni. Ako ti, koji čitaš ove redove, sreću pronalaziš u razmeni pogleda, voliš da daruješ i primaš darove, sigurnost pronalaziš u zagrljajima, snagu u teškoćama, istinu u ljudima, imaš neku grešku.

mozak pravi

 

 

Ali, ima pomoći! Čovek se uči dok je živ, a toliko ima kurseva i škola (čak i za penzionere) kojima se da život ispuniti. Tamo će te naučiti osnovnoj lekciji – „samopouzdanju“, ili jednostavno rečeno -naučiće te da sve znaš. Vežba se finoća, diplomira se laganje, svojevoljno se postaje isti poput mnogih (što se zove trend). Sad, ako ti se štogod ne sviđa, bolje ćuti, osim ako nije trend da ti se ne sviđa. Sve to mnogima je jednostavno, a kako i ne bi bilo kad se oni u sve razumeju. Ekspanzija je onih koji sve znaju, a znamo i to da što manje znaš misliš da znaš više! To je i dobro, jer lakše je doktorima, učiteljima, istoričarima, umetnicima… što internet „radi“ njihov posao. Ljudi ne moraju da znaju znanje, dovoljno je da znaju veštinu pretrage interneta i brzog prečitavanja tekstova. Ne mora se imati ni sećanje, jer internet „pamti“.

 

passing-by-1166438

 

Ako nemaš vremena, a vrlo je moguće da nemaš, ljude koje viđaš u prolazu možeš „pronaći“ na internetu, sasvim prirodno. Bar to, ako se ne gledamo u oči dok razgovaramo, ako ne razmenjujemo energije. A svaka bašta koja se ne okopava, propada.

Možda smo zato iscrpljeni i bezvoljni? Možda ova mašina ne uzvraća energiju, nego je iscrpljuje? Onda je lakše svesti funkcije na minimum i preživljavati iscrpljen i pun obaveza. Mozak mnogo troši, stavi ga stend-baj i izaberi šarenu lažu za danas…

 

map-of-the-world-862726_640

 

 

 

Ostavite komentar

(*) Obavezno, vaš e-mail neće biti javno objavljen