КАД СРЦЕ ГОВОРИ ЖИВА РЕЧ- ЖИВА ИСТИНА

, , nema komentara

 

У овом вечитом животmnbном училишту, у школи живота, често имамо прилику да чујемо колика је важност  живе речи, ма о ком учењу да је реч.

То да је реч жива и да носи одређену енергију, жива је истина…

Управо зато је од изузетне важности да обратимо пажњу на садржај сопственог речника, нарочито оног уобичајеног и свакодневног, и  да пажљиво одаберемо сваку реч коју ћемо изговорити ( или записати).

Оно што кажемо, постаје наш истина, ако већ није постала..

Личност сваког од нас  јединствена је, посебна и непоновљива, а оно што доприноси тој нашој индивидуалности, свакако је и наш језик, говор и реч.

,,Реци ми неколико речи и ја ћу ти испричати много тога о твојој души. Доиста, наша реч, хоћеш-нећеш, открива оно што је сакривено дубоко у срцу или, како пише у Јеванђељу, „од вишка срца говоре уста“.“

 

Пратећи поруку коју ми срце шаље ових дана  „Све је само симбол што ти види око ( и чује ухо..)“, инспирацију за овај текст добих данас на путу до школе где радим, у аутобусу, истог момента када сам , спремајући се да изађем,  ,,случајно“ чула делић разговора возача аутобуса и његовог познаника, очито поштанског радника.

На возачево питање ,, Како је код вас у пошти?“, човек је краткоодговорио: ,,Није лоше!“

Није први пут да на слично питање чујемо овај одговор, зар не?

Унивезална сила не чује негацију и ми постајемо сведоци истинитости таквог садржаја својих речи врло брзо…

У конкретно наведеном примеру, овај човек ће вероватно често бити сведок нечег лошег у својој установи..

Избор речи је увек наш, како оних које изговарамо,тако и оних које записујхемо…Као што бирамо са укључимо светло и не седимо у мраку, истоветно томе можемо бирати и речи које имају позитивну конотацију.

Уместо НИЈЕ ЛОШЕ, на слично питање, лично бих одговорила са СВАКОГА ДАНА У СВАКОМ ПОГЛЕДУ СВЕ БОЉЕ..Или краће..ОДЛИЧНО И СВЕ БОЉЕ!

Свако од нас је одговоран за све оно што се нађе у нашем речнику ( и животу).. Свако има слободу да направи креативни избор речи на себи својствен начин  и збрише из свог речника ( и живота) све оно чему тамо није место.

Реч је права тек кад је испуњена оном позитивном стваралачком снагом чји је извор наше срце.

 

Ostavite komentar

(*) Obavezno, vaš e-mail neće biti javno objavljen