Gde je pravi

, , nema komentara

fotografija s bloga http://www.smartrelationshipadvice.com/love-at-first-sight-does-not-exist/

fotografija s bloga http://www.smartrelationshipadvice.com/love-at-first-sight-does-not-exist/

Pravi se ne krije u odgovorima koje sebi dajemo, i koje tražimo na drugim mestima (u knjigama, filmovima, tuđim iskustvima, savetima). Pravi se krije u pitanjima koja sebi postavljamo, u načinu na koji sa sobom razgovaramo.

Ako vođenje dosadašnjim principima ne daje rezultat, vreme je da preispitamo svoje stavove. Odakle nama uopšte ideje o tome šta i kako treba  taj savršeni? To bi bilo prvo. Razrešimo dilemu da li su to tuđe ideje i tuđa merila, npr. mamina, tatina i sl, pa nećemo da ih razočaramo, ili su nama baš „takve i takve” osobine privlačne?

Šta je to što je nama u stvari potrebno? Da li su stereotipi, npr. fin, vaspitan-pažljiv-školovan-zaposlen, ili mačo- jak-brz-u formi-galantan itd, zaista primeri jedinih mogućih prihvatljivih kombinacija karakteristika? Možda ipak da raščistimo sa sobom i napravimo profil poželjnog partnera prema svojim osobinama i potrebama.

Čemu uopšte pravila? Dovoljno je da sebi postavimo granice šta smemo, a šta ne, šta nam je prihvatljivo, a šta ne i da se u okviru njih prepustimo osećanjima.

Da bismo dobili, moramo da ulažemo. Gledajte gde sebe ulažete, jer ako bankrotirate, sami ste dali ulog na pogrešno mesto!

E sad, ako nikog nema oko vas, možda ste na pogrešnom mestu. Vaš idealni nije u istom kafiću! Razmislite, gde bi mogao biti, jer ga verovatno već poznajete.

 

 

 

Ostavite komentar

(*) Obavezno, vaš e-mail neće biti javno objavljen