Kad se frizeru smrkne- intervju

, , nema komentara

79NlR5cAb3GdI4JL6NWN7HB3Od čega se frizeru smrkne pred očima, a šta ga oduševi kod mušterije, šta je frizeru dosadno, šta mu je stalni izazov, šta mu je najveća pohvala, a šta najveća uvreda, da li je frizer neka vrsta stiliste, koliko prostora za smeh pruža ovaj posao, kako se efikasno sporazumeti  s frizerom… uh! Ovo su samo neka pitanja na temu FRIZURA, al’ sa druge strane.

Nisam na prvu loptu dobila odgovore. Frizeri su istrenirani da s mnogo razumevanja slušaju mušterije, ali ne I da mušterije razumeju njih. Ipak, jedan je progovorio, i to veoma iskreno, pod uslovom da ne otkrijem izvor! Iznenadićete se.

I da krenemo od početka:

 Šta ti je dosadno, a šta te oduševi kod mušterije?

Dosadno je kad je nešto aktuelno, u trendu, kao prava kosa i ravne šiške, i svi kao klonovi traže isto to…. S druge strane, oduševi me kad mi neko da potpunu slobodu, a pri tom je malo drugačiji, ekstrmniji…E, tu nema greške. To mi je pravo zadovoljstvo, a i moja specijalnost. Umem da napravim pravu transformaciju,  pogotovu kad s vrata vidim nekoga i odmah dobijem ideju.

Od čega se frizerima smrkne pred očima?

Smrkne mi se pred očima od nekoga ko ne zna šta hoće od svog zivota, a kamoli od svoje glave, a pri tom ti ne da slobodu da pustiš mašti na volju.  Tu nikad nema pogotka… Takođe mi se smrkne od nekoga ko sa vrata pita „pošto šišanje“, a onda kaže„ uuuu skupo, ima u gradu i za 150“. A taj isti šiša se 2 puta godišnje, a toliko bude drzak da i ta 2 puta dodje nikakve prljave glave da ti je muka. Kad mu ponudiš da opere kosu u salonu, čak i gratis, ne prihvata, da se ne prehladi.

Šta ti je stalni izazov, šta pohvala, a šta uvreda?

Stalni izazov za mene je napredak, najveća pohvala mi je uspeh, a uvreda da neko izađe nezadovoljan iz salona, a da mi to ne kaže i ne pruži priliku da to promenim….

Daj nam neki primer smešne situacije iz karijere jednog frizera?

Smešnih situacija ima svaki dan, doduše i ja volim da se smejem, i na svoj  na tuđi račun. Ali evo jednog primera: pre više od 12 godina za jednu  osobu sam prokomentarisala da joj je frizura kao da se nikad nije očešljalja. Nakon par godina ista ta osoba je zakucala na vrata mog salona i postala je moja stalna mušterija, i dan danas je, a zaista nikad ranije nije posećivala frizera…

Da li savetuješ mušterije koja im frizura odgovara uz stil, oblik llica? Često se čuju saveti da se ne farba u toku ciklusa, pa o trudnoći frizuri. Imaš li ti neki savet?

Nekad zaista vredi posavetovati klijenta oko stila i frizure, ali češče već imaju neki stav, pa savet baš i ne vredi puno. Što se tiče ciklusa, hormona i recimo farbanja, ili uopšte frizure, mislim da je to potpuno individulana stvar, i da je svaka žena naučila vremenom da li to kod nje u nekakvoj vezi ili ne. Mislim da od unutrašnjeg stanja mnogo veći uticaj imaju spoljašnji faktori. Na primer, više utiču vremenske prilike, recimo vlaga. Što se tiče emotivnih razloga, imala sam nekoliko klijenata sa dugom kosom koji najednom, gotovo manijakalno, žele da potpuno skrate kosu. U suštini, pokušam da ih odgovorim od takvih ideja, ili da ih ublažim, da to baš ne bude tako radikalno, jer se obično posle kaju…

Koje  su mane tvog zanimanja, a šta su njegove prednosti?

Najveće mane su definitivno vene i kapilari. Takođe, nemoguće je imati fiksno radno vreme, praznik skoro da i ne postoji, na svako bitno dešavanje dolaziš poslednji, ili se i ne pojaviš, jer dok središ sve padneš od umor. Međutim, kad vidiš da sve što si uradila blista, da su svi srećni, zadovoljni, ponosni, to te čini srećnim, daje snagu da guraš dalje… Zaista treba voleti ovaj posao da bi čovek poželeo da napreduje, da bi mogao da da sebe i svoj maksimum, da bi mogao da sasluša sve i sakoga, jer pored toga što je frizer, stilista, on je i prijatelj, psiholog, mora da zna da istrpi razne hirove, temperamente ljudi, da svašta čuje i zaboravi, preživi i tuđe sudbine…

Koliko ambijent u salonu ima značaja za ovaj posao?

Ambijent je važan, ali ne i presudan. Možeš skockati salon, ubaciti najsavremeniju opremu, to zaista može privući mušteriju, ali ako je usluga loša – džaba ambijent.

Kako se sporazumevaš s mušterijama?

Frizer mora da zna da sasluša i razume želje klijenta, ali nekad ni to nije dovoljno, pa nije loše potkrepiti razgovor i nekom sličicom, i zajedno do rešenja…

 

 

 

Ostavite komentar

(*) Obavezno, vaš e-mail neće biti javno objavljen