Čari šminke

, , nema komentara

Probala sam jednom sa šminkom. Imala sam dve-tri godine. Mama me o podnevu uspavala, pritvorila vrata i otišla za poslom, a ja sam se probudila, otvorila zabranjenu fiočicu u toaletnom stočiću i izvadila set senki za oči! Prava milina!

Mazala sam se lila, ljubičastom, roze, plavom, teget… prstima, četkicama, po kapcima, rukama, posteljini. Onda je mama došla da proveri da li mirno spavam. Šuštava, uštirkana, tek postavljena posteljina nije više bila tako bela, a šminka nije više bila tako cela…

Probala sam i drugi put, nepunu godinu kasnije. Dugokosa, kovrdžava komšinica, devojka čijoj sam se lepoti divila, bila je ljubazna prema meni, a i ja sam bila zanimljiva njoj i njenim drugaricama (volele su da pred njima izgovaram repliku iz neke popularne serije: Jelenko- medenko! ). Tog dana poželela je da me nagradi šminkanjem. Uzela je novi ruž svoje majke, odvila ga malo i zamolila me da se napućim. Onda sam ja zamolila nju da još malo odvrne ruž, da vidim koliki je zapravo. Objasnila mi je da tako može da se slomi, ali ja sam bila ubedljivija. Ruž je tako lepo mirisao, i danas  se sećam, da sam ga čim je bio odvijen tako jako zagrizla da mu više nije bilo pomoći. Bila je ovo neočekivana reakcija i za mene, tako da joj pravi razlog ne znam.

Gosh-Lip-Marker-6892

Od četvrte godine pa do sada bolje mi je išlo s knjigama i pisanjem, nego sa šminkanjem. Tako sam pre par meseci tek saznala za izum marker za usne! Mnoge sočne, pune usne ovim su razotkrivene, moć šminkanja nametnula se kao tema, a samopouzdanje  svih nas koje do sada ovaj proizvod nismo koristile opravdano može da poraste!

 

Fotografije korišćene u postu potiču sa interneta i nisu upotrebljene u komercijalne svrhe.

 

Ostavite komentar

(*) Obavezno, vaš e-mail neće biti javno objavljen