Moda za najmlađe: Nela Isaković, dizajner

, , nema komentara

Neiscrpna inspiracija Sentimentalna kuhinja bloga su primeri ličnosti dovoljno snažnih da prate svoj unutrašnji impuls i da veruju u svoj talenat. To su „vojnici“ lepog u raznim oblastima životne „borbe“. Za nekog borba, za nekog inspiracija…

Kratka biografija Nele Isaković glasi ovako:

Moj put je vođen mojim talentom, tako da sam posle završene Škole za dizajn, upisala Fakultet primenjenih umetnosti, odsek savremeni kostim. Na petoj godini fakulteta, zajedno sa suprugom, krenula sam sa proizvodnjom odeće za decu i tako je nastao DOMINO KIDS. Za mene nije bilo pauze, tako da već sada imam veliko iskustvo i jos veće kriterijume.

12080788_827163884066925_868408031_n

Pitali smo je još nešto:

Kako ste se kao dizajner odlučili za kreiranje dečjih modela?

U vreme kada smo suprug i ja počeli da se bavimo proizvodnjom odeće, bilo mi je inspirativnije da krenem sa programom za najmlađe. Gledala sam to sa linije dizajnera-početnika, svaki model je morao biti odrađen kao malo umetničko delo. Međutim, naše tržište je druga priča, tako da sam vremenom uspela da izbalansiram između svog dizajnerskog impulsa i potrebe tržišta.

 Kako se iz malog grada osvajaju modna scena i tržište?

Ukoliko mislite da bi trebalo da živim u Beogradu da bih funkcionisala kao dizajner, to uopšte nije potrebno. Izvor mode ne dolazi iz Beograda, već sa Zapada, a ja sam neko ko dosta putuje. Život u Arilju mi pruža mirnu oazu za porodični zivot, što mi je na prvom mestu.

U moru inovativnih materijala, tekstura veliki deo čine veštački materijali. Kakav je Vaš stav prema sintetici u izradi odevnih predmeta?

S obzirom da je tekstil industrijski sektor sa širokim asortimanom proizvoda, sve je dozvoljeno u modnom svetu. U dečijem programu koristim isključivo prirodne materijale, a veštačke ubacujem kao detalje ili u nekim manjim površinama.

Šta jedan komad dečje garderobe mora da zadovolji? Koji su Vaši kreatorski principi? I šta o tome misle deca?

Odeća mora da bude udobna, pogotovo kada govorimo o odeći za decu. Mora da zadovoljava slobodu pokreta, da bude od prijatnih materijala. Deca ne razmišljaju o modi na način kao mi odrasli. Zato smo mi odrasli tu, a deca treba da uživaju u svom detinjstvu.

12067972_827163880733592_1901183269_n

Koliko se u Srbiji vodi računa o dečijem odevanju? Koliko je to bitno roditeljima, a koliko deci?

Socijalna situacija u našoj zemlji je takva da roditelji nisu često u mogućnosti da svojoj  deci obezbede dobar autfit. Ali, ima tu i dosta nemarnosti, nezavisno od materijalnih činilaca. Način na koji ćete sebe, a i svoju decu, oblačiti, stilizovati je stvar talenta. Ili ga imate, ili ga nemate.

Šta sve može da bude inspiracija za kreatora mode za najmlađe?

Mene inspiriše život i sve što on nosi. Nikada ne znam šta može da me ponese i u kom pravcu mogu da odu moje ideje. Ali, činjenica je da je rad najveća inspiracija, kao i iskustvo koje ide uz to.

Modele Nele Isaković na više revija do sada „prošetalo“ je mnoštvo mladih „profesionalnih“ manekena, u društvu s poznatim ličnostima, kao što su Željko Samardžić, Ognjen Radivojević, Oliver Njego, Nikola Rađen, Gru, Sanja Marinković, Danijela Karić… Da li ste razmišljali da posetite modnu reviju mode za najmlađe?

 

 

Ostavite komentar

(*) Obavezno, vaš e-mail neće biti javno objavljen